Tărâțele de grâu se folosesc de sute de ani și reprezintă un tratament ieftin și eficient pentru numeroase boli. Conțin principii nutritive care le recomandă ca suplimentul ideal în diete și sunt și o sursă bună de energie.
Tărâțe de grâu – Beneficii
- reglează digestia
- sunt emoliente, mai ales pentru intestine și stomac
- sunt laxative, reconfortante, nutritive, remineralizante, tonic general
Cură cu tărâțe de grâu
Pentru a fi asimilate mai ușor de organism, tărâțele de grâu se mărunțesc înainte de consum. După măcinare, se adaugă 1-2 linguri într-un pahar cu apă și de consumă de 3 ori pe zi, cu tot cu tărâțe, cu 30 de minute înaintea meselor principale.
De asemenea, se pot adăuga 1-2 linguri și în lapte, iaurt, sucuri naturale, piure, smântână, salate sau supe. Ceea ce este important este să nu se adauge tărâțele de grâu în alimente care au temperaturi mai mari ca temperatura corpului. Cura se ține minim 1 lună.
Tărâțele de grâu previn îngrășarea și obezitatea
Fibrele din coaja bobului de grâu își vor mări considerabil volumul în stomac și astfel vor elimina înlocui senzația de foame cu cea de sațietate. De asemenea, ajută și procesele de eliminare și au mare eficiență în curele de slăbit pentru că duc și la scăderea colesterolului și a depunerii de grăsimi.
Tărâțele de grâu ajută digestia, curăță intestinul
Enzimele din conținutul tărâțelor de grâu activează digestia, atacă alimentele grele și elimină balonarea, indigestia și anumite forme de colită. Au efect laxativ și de curățare a intestinului.
Discussion about this post