Amestecul de miere și scorțișoară este un remediu unic pentru multe boli. Combinate împreună, aceste două componente au multe avantaje. O cantitate mică de miere naturală este benefică chiar și pentru diabetici iar scorțișoara reglează în general glicemia.
Amestec de miere și scorțișoară – Acțiuni în organism
Scade colesterolul – 2 linguri de miere și 3 lingurițe de scorțișoară diluate în 500 ml de apă pot scădea colesterolul din sânge cu 10% în mai puțin de 2 ore.
Întărește sistemul imunitar – întrucât mierea este bogată în diverse vitamine și fier, consumul zilnic al acestui amestec protejează organismul de virusurile și de bacteriile dăunătoare.
Ajută la vindecarea rănilor – acest amestec consumat timp de 3 zile elimină simptomele unei răceli severe, ajută la vindecarea tusei cronice.
Ajută la tratarea sau prevenirea gripei – potrivit oamenilor de știință, un ingredient natural din miere distruge virușii și protejează împotriva gripei.
Reglează stomacul – un amestec din 1 lingură de scorțișoară și 2 linguri de miere, luat înainte de fiecare masă ajută stomacul să digere alimentele grele și elimină aciditatea ridicată.
Ameliorează durerea de dinți – o pastă din 5 linguri de miere și 1 lingură de scorțișoară aplicată pe zona cu probleme, elimină durerile. Procedura se repetă de 3 ori pe zi.
Ameliorează simptomele artritei – beți în mod regulat 1 pahar de apă fiartă cu 2 linguri de miere și 1 lingură de scorțișoară dacă suferiți de artrită. Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au testat acest amestec la 200 de pacienți care sufereau de artrită înainte de micul dejun. În doar 1 săptămână, 73% dintre participanți au simțit o reducere semnificativă a durerii. O lună mai târziu, toți cei care nu se puteau mișca normal din cauza complicațiilor datorate artritei s-au pus din nou pe picioare.
Elimină durerile abdominale – acest amestec tratează cu succes bolile gastro-intestinale și ulcerele stomacale.
Reduce durerea în gât – amestecați 1 lingură de miere cu un pic de scorțișoară și luați-l din 3 în 3 ore. Tratamentul se ține până simptomele dispar complet.
Combate bolile de inimă – o pastă făcută din aceste două ingrediente se întinde pe o felie de pâine și se mănâncă în fiecare dimineață la micul dejun. Va reduce semnificativ nivelul de colesterol din sânge, astfel reducând și numărul de plăci de colesterol care provoacă atacuri de cord.
Ajută la eliminarea balonării – potrivit oamenilor de știință japonezi, acest amestec scutește stomacul de excesul de gaze.
Ajută la pierderea în greutate – amestecă 1 lingură de scorțișoară cu 1 lingură de miere într-un pahar cu apă fiartă și consumă amestecul în fiecare zi pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun. Te va face să arzi mai repede kilogramele în plus.
Îndepărtează oboseala – potrivit cercetărilor recente, consumul zilnic de miere oferă energie și îmbunătățește memoria și atenția. Diluează jumătate de linguriță de miere și un pic de scorțișoară într-un pahar cu apă și bea acest amestec dimineața și seara. Rezultate vizibile în doar 7 zile.
Combate infecțiile urogenitale – amestecă un pic de miere și scorțișoară într-un pahar cu apă caldă și urmează tratamentul până microbii din vezică se elimină complet.
Reduce acneea – acest amestec aplicat pe zonele cu probleme ale pielii are rolul de a dezinfecta zona, lucru care duce la dispariția acneei.
Mierea – Proprietăți medicinale
Capacitatea de a inhiba activitatea microorganismelor, ciupercilor, bacteriilor helminților – sub influența mierii, streptococii, stafilococii,Escherichia coli mor și reproducerea Mycobacterium tuberculosis este întârziată. Soiurile de miere închise la culoare și chihlimbar au cea mai mare activitate antibacteriană. Efectul combinat al compușilor biologic activi ai mierii are efect anabolic, restavilește funcțiile trofice afectate ale organelor, îmbunătățește procesele redox în mușchiul inimii și microcirculația.
Mierea are capacitatea de a elimina spasmele mușchilor intestinali și asta datorită prezenței acizilor organici și carbohidraților. De asemenea, utilizarea mierii ajută și la îmbunătățirea metabolismului care se manifestă prin stabilizarea greutății corporale, somnului, performanței, reducerea excitabilității nervoase și durerii.
Datorită prezenței unui complex de minerale și vitamine, se absoarbe mai bine calciul, fierul, magneziul, acizii organici, proteinele și astfel crește nivelul hemoglobinei, reacțiile de protecție, rezistența la infecții, anemie, rahitism, stare astenică. Mierea mărește și procesele de regenerare cu acțiune locală pe suprafața rănilor. Nu în ultimul rând, mierea catifelează pielea, elimină uscăciunea și peelingul, mărește tonusul pielii.
Scorțișoara – Proprietăți benefice
- Acțiune antiseptică, antiinflamatoare, antibacteriană
- Datorită conținutului de eugenol, ucide germenii
- Stimulează apărarea organismului, întărește sistemul imunitar
- Este un antioxidant natural
- Reduce glicemia
- Afectează favorabil procesul de digestie, previne acumularea de grăsime și transformă glucoza în energie
- Dilată vasele de sânge
- Activează creierul
Discussion about this post