Atât grepfrutul alb și galben cât și cel roz sau roșu aprins are o mulțime de beneficii pentru sănătate: poate ameliora senzația de foame, reduce nivelul colesterolului și aduce un aport important de fibre.
Iată cele mai importante beneficii pe care le oferă
Conține mai multă apă decât aproape orice alt fruct
Grepfrutul are un conținut impresionant de apă de 92%, una dintre cele mai ridicate valori ale conținutului de apă din categoria de fructe. Toate sistemele și toate procesele organismului nostru au nevoie de apă iar hidratarea corectă face organismul mai eficient. Adaugă acest fruct în dieta ta zilnică pentru o hidratare mai bună.
Poate accelera scăderea în greutate
Potrivit unor studii, persoanele care consumă jumătate de grepfrut proaspăt sau cele care beau suc de grepfruit înaintea meselor slăbesc mai mult decât cele care nu fac asta. Cu toate acestea, nu toate studiile confirmă acest lucru iar cercetătorii nu știu dacă efectul se datorează în mod exclusiv acestui fruct sau consumului unui aliment sărac în calorii în genera. Acestea fiind spuse, grepfrutul oferă multe substanțe nutritive și oferă hidratare pentru foarte puține calorii.
Coaja albă este benefică
Coaja albă, pe care majoritatea din noi o aruncăm, este foarte bogată în nutrienți, fibre solubile și antioxidanți. Oferă o senzație de sațietate și are impact asupra glicemiei. Fibrele sunt bune pentru sănătate, pot reduce nivelul glicemiei, nivelul colesterolului și chiar și riscul de cancer de colon.
Poate reduce nivelul colesterolului rău
Dacă tot am amintit de colesterol, trebuie să știți că un grepfrut pe zi are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului rău, LDL cu până la 15,5%.
Poate întări sistemul imunitar
Acest fruct conține doze importante de vitamina A și C care au un rol important în întărirea sistemului imunitar. Potrivit unor studii, deficiența de vitamina C și alți micronutrienți poate dăuna sistemului imunitar mai ales în cazul persoanelor mai în vârstă. Cu toate că grepfrutul nu previne răceala, vitaminele conținute ar putea ameliora simptomele și ar putea scurta durata răcelii.
Poate reduce nivelul trigliceridelor
Trigliceridele sunt un alt soi de grăsimi, asemeni colesterolului rău, care pot bloca arterele. Un grepfrut pe zi poate reduce nivelul trigliceridelor cu până la 27%.
Poate reduce tensiunea arterială
Consumul acestui fruct poate avea o contribuție la reducerea valorii tensiunii sistolice cu până la 5 puncte. Acest lucru s-ar putea datora nivelului ridicat de potasiu care neutralizează efectul negativ al sodiului. Atenție: nu consumați acest fruct dacă deja luați medicamente pentru reducerea tensiunii arteriale.
Poate ține glicemia sub control și poate grăbi vindecarea rănilor.
Sucul de grepfrut are multe beneficii dar fructul este mai bun atunci când vine vorba de beneficiile pentru sănătate și nutriție. Consumând sucul, se pierd toate fibrele.
Discussion about this post