Busuiocul are efecte revitalizante de care se poate bucura atât corpul nostru cât și psihicul și întregul sistem nervos. Este recomandată în perioada asteniilor de primăvară, atunci când mulți dintre noi ne simțim fără vlagă și vitalitate.
Busuiocul are efecte tonice psihice și stimulente la nivel nervos, este înviorător și întineritor, combatând îmbătrânirea prematură a organismului. Într-una din cărțile sale, dr. biolog Virginia Ciocan scrie că busuiocul ajută organismul suprasolicitat să se echilibreze, să lupte cu factorii de stres și să se adapteze la situațiile dificile.
De asemenea, îl recomandă în dezechilibrele emoționale și nervoase, în afecțiuni respiratorii și cardiovasculare (accident vascular cerebral, cancer, alergii respiratorii, infarct miocardic, depresie, astm, bronșită, nevroză). Este util și în tulburările de menopauză și adropauză, sterilitate masculină și feminină.
Macerat de busuioc, la rece – Remediu împotriva stărilor de oboseală cu efecte de întinerire asupra organismului
Se pun 4-8 lingurițe de busuioc mărunțit în 2-4 căni de apă rece. Se lasă deoparte timp de 8 ore sau peste noapte după care se strecoară. Se consumă dimineața, înainte de masă. Pe durata curei cu busuioc se recomandă consumul de fructe, legume și verdețuri de sezon care sunt menite să sprijine procesul de tonifiere a organismului.
În afară de efectele sale energizante asupra minții și trupului, busuiocul este o plantă imunitară și adaptogenă. Este eficient împotriva infecțiilor cu bacterii și fungi, are proprietăți dezinfectante, antiinflamatoare, bronhodilatatoare și expectorante.
Discussion about this post